Team Life Cycle fietst recordbedrag bij elkaar

Tijdens de ‘Tour for Life 2010’, dé sponsorwielerrit voor Artsen zonder Grenzen, fietste het door Impress en SKB gesponsorde team ‘Life Cycle’ maar liefst 94.000 euro aan  sponsorgeld bij elkaar. Met de boodschap ‘Impress, Champions in REcycling. Cans naturally’ vestigde het team tijdens de tour de aandacht op de unieke eigenschappen van blik.

Het ‘Life Cycle’team finisht bij de Tour for Life 2010, dé sponsorwielerrit voor Artsen zonder Grenzen. Behalve dat het team ’Life Cycle’ het grootste geldbedrag van de tour voor Artsen zonder Grenzen bij elkaar fietste, zette zij ook een uitstekende tijd neer. (Shirt)sponsor Impress uit Deventer is blij met het behalen van dit mooie geldbedrag. Woep Möller, managing director Specialities: “Wij hebben al een langdurige relatie met Artsen zonder Grenzen. Maar toen ook nog een medewerker bleek mee te fietsen met de ‘Tour for Life’ grepen wij dit sponsorevenement aan om dit goede doel extra te ondersteunen. Het is fantastisch dat ‘ons’ team die klus zo succesvol heeft geklaard.”

Hoogste sponsorbedrag
Het ‘Life Cycle’team heeft het hoogste sponsorbedrag van € 94.000 bij elkaar gefietst voor Tour for Life 2010, dé sponsorwielerrit voor Artsen zonder Grenzen. Met het blik op de borst vestigde het team ‘Life Cycle’ de aandacht op de unieke eigenschappen van blik. Naast dat blik veilig en ondoorlaatbaar is, is blik 100% recyclebaar en verliest het materiaal kwalitatief niets aan waarde. Daarom kunnen er steeds weer nieuwe producten van worden gemaakt. Vliegtuigen, auto’s, nieuw blik, maar ook fietsen. “De combinatie blikrecycling en wielrennen is daarom niet zo vergezocht als je in eerste instantie zou denken“, aldus Ubbo Ubbens, manager van SKB. “Als je bedenkt dat er heel wat metaal en aluminium is verwerkt in die 450 racefietsen, reservefietsen en volgauto’s, dan is er een behoorlijk aantal kilo’s gerecycled blik die week door de Alpen heen gegaan.”

Afgelopen week vierde de blikindustrie ook een klein feestje. Blik bestond eind augustus 200 jaar. Om dit bijzondere jubileum te vieren, voorzag SKB en Impress de renners dagelijks van een verfrissing uit blik.

Lifecycle van blik
Bijna 90% van alle blikverpakkingen in Nederland wordt gerecycled. Blik is de meest gerecyclede verpakking. Door staal en aluminium te recyclen, besparen we op nieuwe grondstoffen en worden energiegebruik en CO2-uitstoot aanzienlijk teruggedrongen. Blik mag gewoon bij het huisvuil. De afvalverwerkingsinstallaties scheiden de blikjes van het huisvuil met magneten en wervelstromen. Zo kunnen er steeds weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Stichting Kringloop Blik (SKB) is de organisatie voor metalen verpakkingen in Nederland. De doelstelling van SKB is de kringloop voor metalen verpakkingen te sluiten en daarmee het duurzame gebruik van grondstoffen en energie te bevorderen.

Meer informatie over blik, Team ‘Life Cycle’ en blikrecycling kunt u eveneens vinden op:

www.teamlifecycle.nl
www.impressgroup.com