SKB creëert landelijke expositie voor jonge kunstenaars

Zoetermeer, 10 december 2012 – Studenten van de School voor Jong Talent, een voortraject van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag hebben de afgelopen maanden gewerkt aan kunstwerken waarbij blik als ‘grondstof’ is gebruikt. Het resultaat is te bekijken in een prachtige tentoonstelling die vanaf 8 februari 2013 door Nederland zal reizen.

Met name bibliotheken en gemeentes kunnen zich hiervoor gratis inschrijven vanaf januari 2013. Behalve de tentoonstelling wordt ook een lesbrief voor het voortgezet onderwijs aangeboden, ontwikkeld door het Roland Holst College in Hilversum. Opdrachtgever van de tentoonstelling is de Stichting Kringloop Blik.

Met de kunstwerken tonen de jonge talenten op een creatieve manier aan dat blik oneindig wordt gerecycled. De kringloop van blik zorgt ervoor dat meer dan 90% van alle blikverpakkingen hergebruikt wordt. Elk kunstwerk is niet alleen mooi om te zien, maar zet je ook aan het denken. Bijvoorbeeld dat je blikje ooit een helm van een Romeinse centurion is geweest. Bovendien worden andere jonge mensen (zoals leerlingen uit het voortgezet onderwijs) uitgedaagd om met het materiaal aan de slag te gaan.

Samenwerking bedrijfsleven, hoger en voortgezet onderwijs
De Hilversumse burgemeester P.I. Broertjes zal de tentoonstelling op 8 februari as. openen in de bibliotheek van Hilversum. De tentoonstelling is een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en het voortgezet onderwijs. 

Voorinschrijven kan al!
Bibliotheken en gemeentes kunnen gebruik maken van de tentoonstelling en de bijbehorende (les)materialen. De tentoonstelling blijft 2 maanden in Hilversum en reist dan verder. Wie niet tot januari wil wachten en zeker wil zijn van een boeking, kan zich nu al voorinschrijven op de speciale website over de reizende tentoonstelling van jonge kunstenaars over blik.

Zie ook:
School voor Jong Talent
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag
Roland Holst College
Bibliotheek Hilversum