(Re)cycling in de aandacht tijdens de Tour for Life

De blik(recycling)industrie sponsort het team ‘Life Cycle’ in de Tour for Life 2010, dé sponsorwielerrit voor Artsen zonder Grenzen. Van 29 augustus tot en met 5 september rijdt het Life Cycleteam in een loodzware tocht van ruim 1.200 kilometer van Italië naar Nederland voor het goede doel.

“Wij hebben al een langdurige relatie met Artsen zonder Grenzen. Maar toen ook nog een medewerker bleek mee te fietsen met de ‘Tour for Life’ grepen wij dit sponsorevenement aan om dit goede doel extra te ondersteunen”, aldus Woep Möller, managing director Specialties van Impress en shirtsponsor van wielerteam ‘Life Cycle’. Artsen zonder grenzen geeft medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. En daar is geld voor nodig. Het door Impress gesponsorde team staat met inmiddels bijna 65.000 euro aan kop van de 50 participerende teams. In veler ogen al kampioen nog voor de rit gereden is.

Duurzaam
Blikverpakkingen, waarin Impress gespecialiseerd is, is één van de duurzaamste verpakkingsmaterialen ter wereld. Metalen verpakkingen worden eindeloos gerecycled zonder verlies van waardevolle eigenschappen. Daarom participeert de recyclingorganisatie voor blikverpakkingen (Stichting Kringloop Blik - SKB) ook in deze sponsoring. “De blikrecyclingindustrie draagt de organisatie Artsen zonder Grenzen een bijzonder warm hart toe. Sponsorprojecten zijn voor dit soort organisaties van belang, daar zetten wij ons graag voor in”, aldus Ubbo Ubbens, manager van SKB.  “Naast het enthousiasme en professionaliteit van de renners trok ook de naam ‘Life Cycle’ van de ploeg ons bijzonder aan. Enerzijds is het de ploeg die voor de kwaliteit van leven (‘life’) fietst (‘cycle’), aan de andere kant zien wij onze boodschap terug dat blik een levenslang product is dat eindeloos gerecycled wordt.”

Lifecycle van blik
Bijna 90% van alle blikverpakkingen in Nederland wordt gerecycled. Door staal en aluminium te recyclen, besparen we op nieuwe grondstoffen en worden energiegebruik en CO2-uitstoot aanzienlijk teruggedrongen. Blik mag gewoon bij het huisvuil. De afvalverwerkingsinstallaties scheiden de blikjes van het huisvuil met magneten en wervelstromen. Zo kunnen er steeds weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Stichting Kringloop Blik (SKB) is de organisatie voor metalen verpakkingen in Nederland. De doelstelling van SKB is de kringloop voor metalen verpakkingen te sluiten en daarmee het duurzame gebruik van grondstoffen en energie te bevorderen.

Meer informatie over blik, Team Life Cycle en blikrecycling kunt u vinden op:
www.teamlifecycle.nl
www.impressgroup.com
www.kringloopblik.nl