Nieuwe brochure ‘Blik gewoon in de afvalbak'

Stichting Kringloop Blik (SKB) heeft een nieuwe brochure ‘Blik gewoon in de afvalbak, zo begint bij jou de recycling!’ uitgebracht. Hier wordt in duidelijk stappen uitgelegd hoe blik wordt gerecycled via het gewone huisafval.

De folder is bedoeld voor iedereen, vooral de jeugd, die wil weten wat er met het blikje gebeurt dat ze na gebruik in de afvalbak gooien. De brochure wordt gestuurd aan gemeentes en bibliotheken. Daarnaast is de brochure voor iedereen die interesse heeft gratis aan te vragen en te downloaden.

Elke afvalbak is het startpunt van blikrecycling. Blik hoeft namelijk, in tegenstelling tot andere verpakkingen, niet apart te worden ingezameld. Via het gewone huisvuil wordt het blik teruggewonnen met magneten en wervelstromen. Zo wordt al maar liefst 87% van al het blik in Nederland gerecycled. Blik is daarmee één van de meest gerecyclede verpakkingen van Nederland. Het teruggewonnen metaal verliest niets aan kwaliteit en kan daarom oneindig vaak opnieuw worden gebruikt. Hier kunnen dan weer tal van producten van worden gemaakt, zoals een fiets, een vliegtuig, bestek of opnieuw een blikje.

Nog niet iedereen is bekendheid met de eenvoud van het blikrecyclingproces, zo signaleerde de SKB. Duurzaam gebruik van grondstoffen en zuinig omgaan met energie wordt steeds belangrijker voor de maatschappij. En blik voldoet aan al deze criteria. In de brochure wordt duidelijk hoe dit in zijn werk gaat.