Nieuw logo op blik: Metal recycles forever

Op steeds meer verpakkingen van blik staat het nieuwe Europese logo ‘Metal recycles forever’. Het beeldmerk symboliseert dat blik oneindig te recyclen is zonder dat het materiaal aan kwaliteit of eigenschappen verliest. Daarmee is blik een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen.

 

Het logo 'Metal recycles forever' laat op een eenvoudige manier zien dat je als consument bijdraagt aan een duurzame kringloop als je blik bij het afval doet. Blik kan – afhankelijk van de gemeente waar iemand woont – bij het restafval of het gescheiden afval. Het ingezamelde staal en aluminium kan steeds opnieuw worden ingezet voor het maken van een nieuw blikje of voor andere eindproducten, zoals een fiets of een onderdeel van een trein of auto.
 

Permanent materiaal
Aluminium en staal houden na elke recyclingbeurt hun unieke materiaaleigenschappen. Daarom kunnen ze worden aangemerkt als ‘permanent’ materiaal. Er is altijd een markt voor het gerecyclede materiaal en er is geen sprake van ‘downcycling’, zoals bij sommige andere verpakkingsmaterialen.

 

Hoogste recyclingpercentage
In Nederland recyclen we inmiddels 95% van alle blikverpakkingen. Daarmee halen metalen verpakkingen het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen. Ook op Europees niveau is blik het meest gerecyclede verpakkingsmateriaal.


Gebruik van het nieuwe logo
Bent u producent of afvuller van metalen verpakkingsmateriaal en wilt u het logo graag op uw materiaal voeren, kijk dan op de site van Metal Packaging Europe of neem contact op via info@metalpackagingeurope.org