Lespakket ‘Blik in de klas’ gelanceerd

Heemskerk, 31 oktober 2012 – Vandaag is het lespakket ‘Blik in de klas’ officieel gelanceerd op St. Leonardusschool in Heemskerk. De wethouder Van ’t Veer-Kamminga van de gemeente Heemskerk heeft samen met de groepen 5 en 6 het startsein op een ludieke wijze gegeven. Het lespakket is een initiatief van Stichting Nedvang en Stichting Kringloop Blik. 

 

lancering lespakket ‘Blik in de klas’
Vanmorgen hebben de groepen 5 en 6 een eerste digitale les gekregen over het recycleproces van Blik. Martin de Olde van Stichting Kringloop Blik heeft de leerlingen als eerste op een speelse manier wat leuke feitjes gegeven over de materiaalsoort Blik. Samen met de wethouder Milieu, Van ’t Veer-Kamminga, is het digitale lespakket uiteindelijk op een originele wijze gelanceerd door een enorme muur van blikjes omver te gooien. Achter deze muur werd het digitale lespakket zichtbaar. Wethouder Van ’t Veer-Kamminga: ”Het is goed dat de kinderen op deze leeftijd bewust leren omgaan met blik en weten dat het eindeloos recyclebaar is.”
 
Achtergrond 
‘Blik in de klas’ is een gezamenlijk initiatief van Stichting Nedvang en Stichting Kringloop Blik (SKB). Nedvang coördineert de inzameling en het hergebruik van verpakkingsafval in Nederland. SKB richt zich speciaal op de recycling van metalen verpakkingen. Met dit digitale lespakket worden leerlingen uit groep 5 en 6 op een interactieve manier in aanraking gebracht met het recycleproces van blik. De leerlingen leren van ‘Blikkie’ het goedlachse robotje uit het lespakket de belangrijkste informatie uit het recycleproces. Het lespakket (www.blikindeklas.nl) is door Zorn gemaakt en is gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland.