Campagne 'Blik, bij het gewone afval' weer van start

Van 11 tot en met 24 oktober was het tweede deel van de radiocampagne 'Blik, gewoon in de afvalbak, zo begint bij jou de recycling' op diverse radiozenders te horen. Stichting Kringloop Blik (SKB) en Nedvang lieten via Radio 1, Radio 2, BNR Nieuwsradio, 3FM, Q-music en Sky Radio regelmatig weten dat de recycling van blik begint in de afvalbak. Hiermee wilden SKB en Nedvang tegemoet komen aan de informatiebehoefte van de hedendaagse burger die duurzaamheid belangrijk vindt.

In tegenstelling tot andere verpakkingen kan blik bij het gewone restafval en wordt het gerecyled. Of het nu gaat on conservenblikken, verf-, spuitbussen of drankenblikjes; afvalverwerkingsinstallaties scheiden deze verpakkingen van het huisvuil met magneten en wervelstromen. Vervolgens wordt er weer hoogwaardig metaal van gemaakt dat ingezet kan worden in allerlei producten zoals een fiets, een vliegtuig, bestek of opnieuw weer een blikje. Gerecycled metaal behoudt namelijk al haar waardevolle eigenschappen en kan daardoor oneindig hergebruikt worden.

Dat blik met 87% de meest gerecylede verpakking van Nederland is en via het afval wordt hergebruikt is vaak niet bekend, zo signaleert de SKB. En dat roept veel vragen op. Met deze commercials willen SKB en Nedvang hier duidelijkheid in bieden.

Nieuwsgierig naar de commercials? Beluister ze hier: