Blikrecycling op Food4You

Van 6 tot en met 11 oktober trok de Food4You-karavaan door Ede, Barneveld en Wageningen. Food4you gaf volwassenen en kinderen volop de kans te proeven en te ruiken, actief mee te doen, maar vooral op een leuke manier kennis te vergaren over gezond en lekker eten.

Uiteraard is het belangrijk dat voedsel op een goede en verantwoorde wijze verpakt wordt. Blik is ideaal om voedsel op een natuurlijke wijze te conserveren. Binnen 5 uur na de oogst wordt de verse groente in de verpakking bereid. Met behoud van voedingswaarde. Blik houdt vitamines, mineralen en smaak vast en is tegelijkertijd veilig, sterk en handig in het gebruik. Het is volledig recyclebaar en er kunnen tal van nieuwe producten van worden gemaakt. Een vliegtuig, een fiets of weer een nieuw blikje. Zonder het verlies van de eigenschappen van metaal. Blik is eindeloos!

Kennisstand
Blik was dan ook niet te missen op het Food4You festival. Op de kennisstand van Stichting Kringloop Blik was er genoeg te beleven en te doen voor kinderen. Door de informatieve film en het blikgooi- en  hengelspel - waarin de boodschap 'Blik, gewoon in de afvalbak centraal stond - verwonderde mening kind en volwassene over de mogelijkheden en duurzaamheid die gepaard gaan met blikverpakkingen.

Huisvuil
Blik mag gewoon bij het huisvuil. De afvalverwerkingsinstallaties scheiden de blikjes van het huisvuil met magneten en wervelstromen. Zo kunnen er steeds weer nieuwe producten van worden gemaakt. Stichting Kringloop Blik (SKB) is de organisatie voor metalen verpakkingen in Nederland.

De doelstelling van SKB is de kringloop voor metalen verpakkingen te sluiten en daarmee het duurzame gebruik van grondstoffen en energie te bevorderen.