‘Ik recycle blik’ fietst mee met de Zuiderzee Klassieker

Eun Leij, werkzaam als Metal Packaging Specialist, stapt op 30 september op een ‘Ik recycle blik’-fiets om de Zuiderzee Klassieker te fietsen. Met deze tocht wil ze bijdragen aan het goede doel – de strijd tegen spijsverteringsziekten – en tegelijkertijd de duurzaamheid van blik onder de aandacht brengen. Stichting Kringloop Blik stelt 10 fietsen beschikbaar voor enthousiastelingen die het team van Eun compleet willen maken.

 

Stichting Kringloop Blik (SKB) hield dit voorjaar een consumentenactie in samenwerking met Albert Heijn, waarbij consumenten een fiets met het ‘Ik recycle blik’-logo konden winnen. Met de actie vroeg SKB aandacht voor het feit dat blik met 95% het meest gerecyclede verpakkingsmateriaal is. De actie bracht Eun op het idee om de ‘Ik recycle blik’-fiets op een verrassende manier in te zetten: bij de Zuiderzee Klassieker. Zelf is ze een fervent gebruiker en promotor van blik.
 

Trappen op de blikfiets

Eun vertelt: ‘Een vriendin van mij vroeg me voor de grap of de Zuiderzee Klassieker, een fietstocht van 120 kilometer voor het goede doel, niet iets voor ons was. Normaal gesproken niet, want fietsen voor de sport is niet iets waar ik gelukkig van word. Maar ik zag meteen een kans om twee doelen via dit evenement werkelijkheid te laten worden. Dus antwoordde ik: ‘Yes, maar dan ga ik wel op mijn blikfiets!’ En zo werd het idee geboren om blik en de recycling hiervan op een bijzondere manier door heel Nederland te promoten.’
 

Team ‘Blik op de Toekomst’

Samen met teamgenoot Rinske fietst Eun op 30 september de tocht van 120 kilometer, die door Flevoland – over de bodem van de voormalige Zuiderzee – voert. In de aanloop naar de tocht zamelen ze geld in voor de Maag Lever Darmstichting, die daarmee onderzoek naar spijsverteringsziekten kan ondersteunen. Wil je ook meetrappen, dan kan dat: Stichting Kringloop Blik stelt tien fietsen beschikbaar voor het team ‘Blik op de Toekomst’. Lees hier meer over het initiatief van Eun en aarzel niet om contact met haar op te nemen als je mee wilt doen.