Talentvol blik

Reizende tentoonstelling van jonge kunstenaars over blik

 

Blik is een modern en duurzaam verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld over de inzameling en het hergebruik: wie zijn lege blikje in de vuilnisbak gooit, start zelf de kringloop. Het resultaat mag er zijn: met 90% heeft blik een bijna gesloten en oneindige kringloop. Al eeuwen lang.

Stichting Kringloop blik brengt met een nieuwe reizende tentoonstelling blik en haar kringloop op een artistieke manier onder de aandacht.

 

Studenten van de School voor Jong Talent, de vooropleiding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag, hebben gewerkt aan kunstwerken waar blik als ‘grondstof’ is gebruikt. Het resultaat is deze prachtige expositie die door Nederland zal reizen. De geselecteerde kunstwerken zijn niet alleen mooi om te zien,maar verbeelden ook de oneindige kringloop en duurzaamheid van blik. Laat je inspireren door dit jonge kunsttalent en bekijk de expositie online of misschien wel bij jou in de buurt.  Wilt u als gemeente of bibliotheek ook de expositie ontvangen, boek de expositie hier.

 

Als je meer wilt weten over de kringloop van blik, kijk dan op www.kringloopblik.nl